fbpx
 

Ски спускане със знамена и носии отново за 3 март в Пампорово

За поредна година в зимния курорт Пампорово ще се проведе ски спускане с национални носии и знамена на националния празник 3 март. Участниците в шествието ще бъдат извозвани безплатно от 10:30 до 11:30 часа, като освен лифт „Студенец“ по този начин ще работят и лифтовете „Стойките“ и „Малина“. В 11:20 часа ентусиастите се събират на върха за снимки и песни.

Спускането започва точно в 11:30 часа от писта номер 6 в курорта до плаца на „Студенец“, като скиорите в народни носии и с български знамена ще са придружени и от съпровод на родопски гайди. В 12 часа на плац „Студенец“ ще бъде изслушан българския химн, след което ще се извият и традиционни българския хора. Музикалният съпровод е от група „Оратница“.

Събитието се организира от сдружение „Голямото ски спускане със знамена и носии – 3 март“, в партньорство с Пампорово АД.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.