fbpx
 

Николова препоръча ски курортите за априлската ваканция

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова препоръча планините за пътувания и почивка и пътуване по време на предстоящата училищна ваканция. Тя бе на работно посещение в Банско и заедно с кмета на града Иван Кадев обсъдиха възможностите за продължаване на зимния сезон в условията на въведените временни противоепидемични мерки.

В момента условията в планината са изключително подходящи за ски заради падналия обилен сняг. Предлагат много добри възможности за укрепване на здравето, при това в условия, гарантиращи безопасност и сигурност, подчерта Николова. Тя призова родителите да доведат децата си в планината без притеснения и без риск за здравето им.

Според Иван Обрейков от Юлен заради падналия сняг от последните дни зимният сезон може да продължи до средата на април. По думите му в момента метеорологичните условия са изключително подходящи за практикуване на зимни спортове. През този зимен сезон българските туристи са основните посетители в Банско и в момента те са най-много, заяви кметът Иван Кадев. Министър Николова подчерта, че българите могат да посещават курортите без съмнения за здравето си, защото до момента няма нито един регистриран случай на заразен от ковид в зимните дестинации. „Снежните спортове са много важни за здравето на хората, защото закаляват. С радост виждам колко деца, скиори и сноубордисти има и това ни радва, тъй като българите за пореден път подкрепят родния туризъм“, каза Николова.

 

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.