fbpx
 

Ски пистите в Пампорово отварят на 18 декември

Ски зоната в Пампорово ще бъде достъпна от 18 декември при спазване на строги противоепидемични мерки. В случай че метеорологичните условия позволяват, някои писти могат да бъдат отворени и по-рано, съобщиха от дружеството, стопанисващо зимната инфраструктура на курорта.

За старта на сезона Пампорово запазва миналогодишните цени на лифт картите до 28 декември, като дневната лифт картата остава на цена 62 лева. Въвежда се нов вид полудневна лифт карта за двете ски зони Пампорово и Мечи чал от 11:45 часа до 16:30 часа. С тази полудневна карта се увеличава времето за каране по пистите в курорта с 45 минути. През зимен сезон 2021/2022 в продажба влиза сутрешна полудневна карта за ски зона Мечи чал, валидна от 08:45 до 12:30 часа. За първи път в Пампорово туристите ще могат да закупуват предварително онлайн лифт карти, оборудване и училище с отстъпка.

Продължава програмата за деца до 12 години, младежи от 12 до 18 години и възрастни над 65 години, която предоставя по-атрактивна цена за услугата. Специални отстъпки от цените на ски услугите на каса ще има за картодържателите на БАКБ, ОМВ, ISIC и абонати на А1, предоставящи 8% отстъпки от цените на лифт картите и ски услугите и специална отстъпка за хотелско настаняване в петзвездните хотели Орловец и Перелик, според условията на партньорските програми.

За да се осигури по-безопасна среда в курорта ще бъде инвестирано в допълнителни платформи за дистанционно обслужване в ски зоната и хотелските бази, въвеждат се нови модули за онлайн покупки на ски услуги, увеличава се броят на безконтактните устройства в курорта и се поставя виртуален касиер за самостоятелна покупка на ски услуги на ски център 2.

Нова инвестиция за сезона е внедряването на допълнителен модул за предварителна резервация на ски или сноуборд учител и оборудване. И този сезон в ски зоната ще се спазват всички наредби и актуални указания на здравните власти, определени за зимните курорти, които включват спазване на физическа дистанция, носене на защитни маски, покриващи носа и устата и придвижване по коридори пред касите и лифтовете, с цел ограничаване на струпвания и превантивна дистанция. Зелени сертификати за качване на лифтовете няма да се изискват.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.