fbpx
 

55 лв за ден ски в Пампорово и Мечи Чал

55 лева ще струва през тази зима еднодневната карта за ски за Пампорово и Мечи Чал. От тази година в двата курорта може да се кара с общ пас. На 10 декември, когато се открива сезона в Пампорово, можете да карате ски или сноуборд през целия ден безплатно. В седмицата до 18 декември пък плащате еднодневната карта с отстъпка на цена от 39 лева.

Увеличението на еднодневната ски карта в Пампорово спрямо предходния сезон е с два лева. През тази година обаче в обхвата й се включва и ползване на пистите в Мечи Чал, както и безплатен автобус между двата курорта за всички скиори. Автобусите между двата курорта ще се движат на 15-20 минути. За да ги ползвате само показвате закупен ски пас.

Ако решите да ползвате единствено съоръженията в Мечи Чал тогава трябва да платите 40 лева за еднодневна ски карта. В промоционалната седмица от 11-ти до 18-ти декември пък плащате да еднодневния пас 29 лв. В ски зоната на Мечи чал се намира най-дългата ски писта в България с дължина 5 200 км и ширина от 25 метра.  Тя е сертифицирана и на нея могат да се провеждат състезания по ски алпийски дисциплини от световен ранг.  Другата писта в зоната е с дължина 3200 м. и широчина 50 метра. В курорта има и 3 километрова писта да ски бягане.

До днес пък можете да купите сезонна карта за ски пистите в Пампорово и Мечи Чал с намаление на цена от 972 лв. През целия сезон в курортите ще се предлагат и карти с отстъпки за деца.

В спортния календар на Пампорово през тази година големите събития са връщането на Фрийстайл Опън в курорта март. На 13-ти  и 14-ти януари ще се проведе Европейска купа по сноуборд слоупстайл, а на 17-ти и 18-ти март – Европейска купа по фрийстайл ски слоупстайл.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.