fbpx
 

Караме ски и сноуборд в Пампорово и Мечи чал с една ски карта

През тази зима ще караме ски и сноуборд в новия мега ски курорт Пампорово-Мечи чал. Още от този сезон туристите ще могат да се наслаждават на пистите и в двети ски зони с една ски карта. За момента връзката ще се осъществява с автобуси. За тях няма да се плаща билет, а ще е достатъчно да покажете ски паса си. Така че транспортът няма да ви струва повече.

Разстоянието между двата курорта е едва 9 км. Плановете са през следващите години двата курорта да бъдат свързани с два нови лифта и две нови ски писти. През тази година на Мечи чал край Чепеларе ще заработи и нова система за изкуствен сняг, така че удоволствието от спускането да не зависи от метеорологичните условия.

В ски зоната на Мечи чал се намира най-дългата ски писта в България с дължина 5 200 км и ширина от 25 метра.  Тя е сертифицирана и на нея могат да се провеждат състезания по ски алпийски дисциплини от световен ранг.  Другата писта в зоната е с дължина 3200 м. и широчина 50 метра. В курорта има и 3 километрова писта да ски бягане.

Общата дължина на пистите в Пампорово е 37 км, а заедно с пистите за ски бягане стават общо 65 к. Пистите са с различна степен на трудност, като има такива за начинаещи и черни писти за майстори.  Курортът е предпочитан през последните години както от българските туристи, така и от гости от Балканите – Турция, Гърция, Румъния, Сърбия и Македония. Сред плановете за развитие на мегакурорта е превръщането му и в спа дестинация с нов захранващ водопровод с минерална вода.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.