fbpx
 

Създадоха умен куфар, който не се губи

Един от най-големите кошмари на пътуващите със самолет, особено при продължителните пътувания с няколко прекачвания, е компанията да не изгуби багажа им. На опасенията слага край една иновация – умен куфар. Багажът е с програмируем радиомодул с дисплей. Пътникът въвеждат всички необходими данни за своя полет от смартфона си с помощта на специално приложение и го предава на авиокомпанията. Тя създава специален баркод, който позволява куфара да се следи както от собственика, така и от авиационните служители.

Освен това багажът има датчици, които позволяват да видите дали е отварян и са гаранция срещу кражби. Умните куфари не само помагат на пътниците да се чувстват сигурни по време на пътешествията си, но и ще намалят разходите на авиокомпании за загубен багаж, които сега също се калкулират в стойността на билетите. 2,5 млрд. долара губят авиокомпаниите всяка година от запилени куфари.

И ако си мислите, че това е единственият куфар, който се грижи за комфорта на пътника, бъркате. Например вече е създаден куфар, който се превръща в гардероб. Макар и отвън да изгрлежда съвсем обикновено, багажът крие етажерки, така че да ви помогне да се почувствате у дома си дори в хотелската стая. Цената му е 349 долара.

За тези, които искат да се забавляват докато пътуват и да се движат изключително бързо между гейтовете, без риск да изпуснат полет е Modobag. Куфарът с мотор развива 13 км в час, има волан и спокойно може да поеме освен тежестта на багажа и тази на самия пътник. Цената му е 995 долара. Ако се притеснявате, че моторът ще се развали в сюблимния момент от пътуването ви заложете на куфар-скутер. Micro Luggage Scooter струва 400 долара.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.