fbpx
 

В Банско прожектират снежно кино

Петата кино панорама „Snow  cinema: филми за ски и сноуборд започва на 22-ри февруари в Банско. Прожекциите ще са в кино салона на Посетителския информационен център в зимния курорт. Програмата на фестивала включва 9 филма – от България, Албания, Австрия, Германия, Италия и Франция.

Четири от тях са носители на награди от миналогодишния Банско филм фест. Входът за прожекциите е свободен. На 22-ри февруари от 18.30 можете да видите „Когато планините бяха диви“ , сниман в Албания, българска лента за Патагония, прожекция за Доломитите в Италия и за френските Алпи.

На 23-ти в програмата е включен филм за фрирайд каране в Парнас, Гърция, сърф на остронв Крит и спускания в близост до Олимп. Следват ленти за изкачването на Елбрус и за живота на един български тинейджър. На 24-ти можете да гледате френския „Постоянството“ и германски за Гренландия.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.