fbpx
 

Гледайте филми за планината на Снежно кино в Банско

Филми за планината и зимните спортове можете да видите по време на Снежно кино в Банско. Прожекциите са от всяка вечер от 22-ри до 25-ти февруари в Посетителския информационен център. Предвидените за вечерта ленти следват веднага една след друга. Първият филм в програмата е канадският „Затъмнение“ и е с начален час от 18:30 часа. Той се разказва за едно пътуване до остров Свалбард, който е отвъд Полярния кръг по време на слънчево затъмнение.

Втората лента е италианският филм „Лео Гаспарел и елегантността на завоя“ и разказва историята на най-добрия скиор до Втората световна война. В първата вечер можете да видите още „Грабнат от Еверест“ /Норвегия/. На 23-ти са прожекциите на и „Без ските би ми било скучно в Хималаите“ /Полша/ и „Човек от снеговете“ /Канада/.

В третата вечер организаторите са предвидили да ви изкушат с френския филм „Зимна активност“ с тема свободното каране и други забавления в планината, италианския „Каране 4000“, посветен на спийд райдинга и френския „По пътя на „Ендюрънс“, с опита на Шакълтън“ – разказ за една корабна експедиция в Антарктика.

В последния ден на Снежно кино в Банско можете да се насладите на „Прекосяване на Антарктика“ /Франция/ , „ ХималайСКИ принципи на новото приключение“ /Испания/, „Последната граница“ /Австрия/ и на „Белият хаос“ /Австрия/.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.