fbpx
 

Спускане с колела по сняг и конкурс за направа на снежни човеци на Витоша

С няколко интересни състезания и конкурса ще отбележат на Витоша Световния ден на снега. Всички, които искат да участват в празника или просто да се забавляват тряба да са точно в 10 часа на 26-ти януари пред хижа „Алеко“. Това е и времето, в което могат да се запишат участниците в състезанията. Организаторите са предвидили и награди за победителите.

vitosha ski

В 10.30 часа започва състезанието по ски алпийски дисциплини. В 11 часа е началото на състезанието по паралелен слалом за деца, като победителят от всяка двойка младежи ще получи награда. Ски учители ще помагат безплатно със съвети и уроци на малките скиори.

Едно от най-атрактивните състезания за деня е с начален час 11.30. Тогава започва спускането с колела по сняг за време. Подготовеното трасе за надпреварата ще е с дължина от 800 метра, с множество виражи, скокчета и възможности за демонстрации на различни трикове. В 12.25 часа всеки ще може да пробва и уменията си с писалките в състезанието по ски бягане.

vitosha ski

Забавлението няма да спре и след това. Също в 12.15 часа започва оценяването на участниците в карнавала за най-атрактивна визия. В 12 часа пък започва състезанието за направата на най-красива снежна фигура, като ваенето на снега ще продължи поне час. Освен това можете да пробвате силите си и в направата на най-голяма снежна топка, теглене на въже и други забавни игри.

Ски учители пък ще направят снежно шоу и ще демонстрират умения и трикове с борд и ски. В 13 часа ще бъдат наградени победителите в различните категории, а публиката също може да спечели различни изненади в забавни викторини. Фестът по традиция включва и планинарски песни и танци на имровизирана сцена.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.