fbpx

София е все по-интересна за руските туристи

София е все по-интересна за руските туристи

В Москва от 4-7 ноември се състоя Руско-български бизнес форум. На него бяха обсъдени възможностите на българската столица като туристическа дестинация, съчетаваща в себе си няколко вида туризъм: културен, релиогиозен и оздравителен.

Кметът на София – Йорданка Фандъкова – отбеляза, че броят на руски туристи, посещаващи столицата на България от 2012 година се е увеличил с 46%. Според нея София притежава много добра инфраструктура. През последните години многократно се е увеличил броят на хотели, от всички категории, а също така са били реставрирани голяма част от културно-историческите обекти, различни забележителности и обекти с религиозен туризъм.

По мнение на Владимир Лебедев – заместник-ръководителя на външно-икономическия департамент за международни връзки на град Москва, именно религиозният туризъм е най-перспективното направление за сътрудничество между двете страни. В София и околностите има над 40 манастира и църкви, които могат да предложат интересни за руските граждани православни светини.

Заедно с представителите на софийска община, на форума присъства и кмета на град Кюстендил. Този град, разположен на 86 км от столицата, е един от най-древните в България. Той е познат и известен със своите минерални извори още от времената на Марк Аврелий. Освен това в града има над 570 обекта, свързани с културното историческо наследство на България.

Резервации и настаняване хотели София

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.