fbpx
 

София е най-евтината дестинация в света

Българската столица София зае първо място в класация на най-евтините дестинации в света, пише Business Insider. В състезанието са включени 84 места по света, а класирането е направено според това колко е средният разход на турист за ден престой. Това включва цената на нощувка в двойна стая, бутилка вино, храна, кафе, коктейл и превоз с такси до 3 километра.

Взимайки предвид всички тези показатели се оказва, че София е най-евтината туристическа дестинация в света. Двойна стая в хотел струва средно 46 долара, а вечеря за двама заедно с питието – 22 долара. Средната цена на бутилка вино в столицата е 6 долара, а чаша кафе за 1,93 долара. Коктейлът струва 4,72 долара, бирата 1,33 долара, а три километра с такси около 2,5 долара.

На второ място в класацията за най-евтините туристически дестинации се нарежда египетската столица Кайро, а на трето Картахена в Колумбия. В топ 10 влизат още Букурещ /Румъния/, Анталия /Турция/, Сием Рийп /Камбоджа/, Киев /Украйна/, Манила /Филипини/, Мексико сити /Мексико/ и Слима /Малта/.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.