fbpx
 

София влиза в кожата на Рим за ден


На 3 септември в София за втори път българската столица ще „влезе в кожата“ на италианската по време на античния фестивал „Сердика е моят Рим“. Този път любителите на историята ще бъдат пренесени в края на 4-ти век по време на управлението на римския император Теодосий I – последният владетел начело на обединената Римска империя преди окончателното й разделяне на Източна и Западна. При това напълно безплатно, тъй като входът за фестивала е напълно безплатен.

serdika rimНа исторически възстановки, битки, занаятчии и музикални изпълнения можете да се насладите в археологическия парк „Западна порта на Сердика“. Началото на фестивала е в 10:30 часа, а входът – откъм ул. „Княз Борис I“, номер 146.

serdika rimСъбитието е организирано от Сдружение за антични реконструкции “ „Mos Maiorum Ulpiae Serdicae“, в партньорство с Регионален исторически музей – София / Regional History Museum – Sofia , и се осъществява с подкрепата на Столична община, благодарение на финансирането по Програма „Култура“.

serdika rim

Снимки: Античен фестивал „Сердика е моят Рим“

serdika rim

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.