fbpx
 

Sofia Restaurant Week започва в столицата

29 различни гурме менюта можете да пробвате в столицата по време на  Sofia Restaurant Week между 5-ти и 13- ти май. Събитието се провежда за 5-ти път и цели гостите и жителите на София да опознаят различни видове класически и екзотични кухни, както и да си подарят изискана вечеря на достъпна цена.

В това участие на фестивала са подбрани заведенията, които досега са спечелили любовта на публиката с участията си и са най-търсени. Цената на подбраните специално за Седмицата на ресторантите менюта е 29 лева на човек, като клиентите могат да направят предварителна резервация, а на място да подберат едно от две сет менюта.

Сред предложенията има ястия за вегетарианци и вегани, за почитатели на класическата европейска и в частност френска кухня, но със смело подбрани съчетания на продукти и сложни сосове, както и екзотични предложения от Индия и Япония например. Всяка година събитието се посещава от близо 7 000 души. За да могат повече хора да се насладят на сет менютата това издание ще е и по-дълго – 9 дни. Част от заведенията вече са резервирани за обяд и за вечеря, така че ако искате да пробвате вкусна храна на достъпни цени в София не се бавете, а резервирайте.

Post Tags
Сподели статията
Автор

atanas_ktastev@dpbweb.com

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.