fbpx
 

София е в топ 10 на най-готини градове за живеене в света

София се нареди сред най-добрите 10 града в света за живеене. Класацията за най-подходящите места, в които да прекарате повече време зад граница е на изданието „Хъфингтън пост“. В него българската столица е поставена на 10-то почетно място, като изпреварва с една позиция култовият испански град Барселона.

Според класацията има няколко основателни причини София да заеме престижната позиция. На първо място българската столица е един от най-евтините европейски градове що се относя до наемите на жилищни площи. Освен това градът е богат на исторически забележителности, които да преоткриете. И не на последно място – най-евтините плажове на Стария континент са на една ръка разстояние.

България не за първи път попада в класации на изданието. Сред отличените досега са ски куротът Банско и градове като Велико Търново и Пловдив. Първото място в класацията за най-приятните градове за живот на чужденци заема испанският град Валенсия отново заради ниски цени, прекрасни плажове и невероятна храна.

Челната тройка в листа на изданието се допълва от Торонто, Канада и Антверпен, Белгия. Преди българската столица се нареждат още Тайпе /Тайван/ , Сидни /Австралия/, Сантяго /Чили/, Виена /Австрия/, Сингапур и  Мексико сити /Мексико/.

Резервирайте хотели в София
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.