fbpx
 

Созопол изпревари Париж и Мадрид в европейска класация

Созопол изперевари големи европейски столици в престижната класация на „European Best Destinations“. Родният град получи повече гласове от френската столица Париж, испанската Мадрид, италинската Рим и австрийската Виена. Така успя да заеме 6-то място в състезанието за най-добра европейска дестинация. За него гласуваха 20 690 души.

Целта на класацията е туристите да определят чрез онлайн вот 15-те най-добри места за ваканция през следващата година в Европа. Заелите челните позиции в надпреварата се рекламират през цялата следваща година като най-модерните места за посещение на Стария континент. Практиката показва, че след включването в престижното състезание, тези дестинации отбелязват минимум 15% ръст на посетителите от цял свят.

Номинацията за Созопол в конкурса бе направена, след като миналата година първо място в него спечели замъка в Равадиново „Влюбен във вятъра“. Родната забележителност зае първо място в категорията за атракция, след като получи подкрепата на пътуващи от цялата планета. За всички секции в конкурса тази година гласували близо 430 000 души от 174 страни. Конкурсът „European Best Destinations“ се организира в партньорство с ЕДЕН – мрежата за промотиране на устойчивия туризъм, създадена от Европейската комисия.

На първо място в класацията за дестинация се нарежда Порто в Португалия с рекорден брой гласове в 8-годишната история на конкурса – 138 116. Втората позиция е за Милано в Италия. Челната петица допълват Гданск /Полша/, Атина /Гърция/ и Сан Себастиан /Испания/. След родния Созопол остават Виена /Австрия/, Стари град /Чехия/, Базел /Швейцария/, Мадрид /Испания/, Ротердам/Холандия/, Рим /Италия/, Париж /Франция/, Бонифачо /Франция/ и Wild Taiga / Финландия/.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.