fbpx
 

Превръщат в спа центрове баните в Банкя, Овча купел и Горна баня

Като спа центрове през следващите години се очаква да заработят старите бани в „Банкя“, „Овча купел“ и „Горна баня“. Най-напреднал е проекта за възстановяване на сградата в столичния квартал „Банкя“. Ще бъдат реставрирани всички детайли на построената през 1911 г. баня. Сградата е дело на мюнхенския професор Хохедер.

Bankya spa

Предвижда се спа центъра в „Банкя“ да заработи догодина. Ще бъдат възстановени царските вани, съблекалните и настилките, които са керамика от началото на миналия век. В момента се изпълняват дейностите по възстановяване на покрива, прави се конструктивно укрепване на сградата и е започнала реставрацията на архитектурни елементи.

Bankya spa

Столична община е поискала да стопанисване от държавата и баните в столичните квартали „Овча купел“ и „Горна Баня“. Вече е осигурено финансиране за превръщането на първата в спа център, а за втората се търсят средства, съобщиха от Столична община. Голяма част от столичани настояват като спа център отново да заработи и Централната минерална баня, която сега е превърната в Музей на София.

Bankya spa
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.