fbpx
 

България с отлични плажове

Според годишния доклад на Европейската агенция за околна среда от общо проверените 94 български плажа 69 са с отлично качество на водите. Останалите плажове покриват минималните критерии за безопасна среда за плажуване и са класифицирани с добро качество на водите.

Сред отличниците са дванадесет плажа в град Варна и близките курорти. Прекрасни и чисти са плажовете в комплексите „Ривиера”, „Морско казино”, местността Кабакум, „Св.Св.Константин и Елена” и „Слънчев ден”.

Сред градските плажове във Варна само „Бриз Буните” е с отлична оценка. Водата на централния и Южния плаж е оценена като задоволителна. По-ниска оценка получава Офицерският плаж, плажовете на „Панорама” и тези на Златни пясъци.

Изследването на Европейската агенция за околна среда обхваща 21 хиляди крайбрежни и вътрешни места за къпане в държавите на ЕС, в Швейцария и Албания. Проучването, което се обявява в старта на летния сезон, е на база данни от 2014 г.

Заповядайте на море в България за да се насладите на хубавите и чисти пясъчни плажове!

  4.South_Beach

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.