fbpx
 

Сватби, вино и ретро фото в Сребровата къща в Шумен

Да направите сватбеното си тържество във възрожденска обстановка, да дегустирате вино и да се снимате в един от 130 ретро костюми вече е възможно в Сребровата къщо в Шумен. Тя отваря за посетители след дълга реставрация на 1-ви март.  Освен музей домът на възрожденския учител Димитър Сребров, построен през 1872 година, ще бъде отворен и за всякакви събития, като двойка французи вече са проявили интерес да сключат в нея граждански брак.

Не е случайно, че в Сребровата къща ще работи и ретро фото. Всъщност в нея е било фотографското ателие на чичото на учителя. Така всеки гост на Шумен вече може да си направи снимка за спомен в турска, арменска или ромска носия. Или пък да се снима в тоалет на повече от век или булчинска рокля. На мястото на механата във възрожденския дом, сега е оборудвана винарна за дегустации и тържества

Сребровата къща е един от най-интересните архитектурни паметници в Шумен от възрожденската епоха. Стаите в нея са били обзаведени и подредени според традициите на различните етноси, които съжителстват в града. И днес гостите ще открият в интериора елементи от арменската, руската и еврейската култура. Сребровата къща ще работи с работно време от 8,30 до 17,30 часа, но през лятото и при заявка, то ще бъде удължено.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.