fbpx
 

В Шри Ланка не могат да се разберат кога да празнуват Нова година

Традиционните астролози в Шри Ланка, подкрепяни от правителството, не можаха да се разберат помежду си кога страната трябва да празнува Нова година. Те не постигнаха  единодушно съгласие за датите на новогодишните ритуали. Освен всичко останало а спорещите ясновидци предупредиха за „катастрофа“ и обвиниха съперниците си в неправилно тълкуване на положението на звездите, предаде АФП.

Астролозите са изключително влиятелни фигури, с които се консултират както будистките, така и хиндуистките общности на острова, а техните съвети за благоприятни дати са от значение за всичко – от бракове до бизнес сделки и дори национални избори. Но 42-членната група от астролози, наети от министерството на културата на острова, заяви, че за първи път са се разделили по отношение на определянето на най-подходящата дата за празнуване на новата година.

Мнозинството определи зората на традиционната сингалска и тамилска Нова година в нощта на 13 април. Но несъгласният ясновидец Рошан Чанака заяви, че това време е погрешно и ще доведе страната до „катастрофа“, а Шри Ланка „ще избухне в пламъци“, ако се следва „официалното време“, добави той, без да дава повече подробности.

 

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.