fbpx
 

Св. Св. Константин и Елена е домакин на третия конгрес на БУБСПА

Курортът Св.Св. Константин и Елена ще е домакин на третия конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм /БУБСПА/ с международно участие. Комплексът ще посрещне световният елит на 27-28 сепетември. На едно място перспективите пред сектора ще дискутират общини, инвеститори, туроператори, експерти, медии и неправителствени организации.

Новите тенденции и световния опит в сектора ще представят новоизбраният президент на Европейската СПА асоциация /ЕСПА/- Тиери Дюбоа, както и членове на Борда на ЕСПА от Италия, Словакия, Румъния, Франция, Германия, Литва, Естония, Португалия. За участие за поканени кметове на водещи спа дестинации от Германия, Чехия, Португалия, Словакия.

Форумът ще бъде открит от министъра на туризма на България Николина Ангелкова и кметът на Варна Иван Портних.

Спа индустрията е водеща за България. Страната е втора в света по ресурс на минерални извори. Всяка секунда от земята в България бликат 5000 литра минерална вода. 70% от изворите са слабоминирализирани, което ги прави годни за всекидневна употреба. Преобладаващата част са топли и горещи, с естествена температура между 37°C и 100°C.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.