fbpx
 

Стара Загора събира феновете на виното на Августиада

За пореден път феновете на добрите вина ще си дадат среща в Регионалния исторически музей на Стара Загора по време на специализирания фестивал Августиада. През 2017-та година той ще се проведе от 13-ти до 15-ти октомври в града на липите. През уикенда всеки ще може да дегустира български вина и да се запознае с най-новите модни тенденции в бранша. Входът за посетители за един ден струва 5 лева, а за два – 8 лева.

Преди изложението обаче е предвиден и семинар, на който можете да научите повече за виното. Той ще започне от 9 часа на 13-ти октомври, но посетителите ще могат да го посетят и по време на двата същински фестивални дни – събота и неделя. На 14-ти октомври щандовете на изложителите могат да бъдат разгледани, а продуктите им опитани от 12 до 18 часа. На 15-ти изложението ще работи от 11 до 16.30 часа.

На 14-ти от 19 часа в Държавна опера Стара Загора на бляскав спектакъл ще бъде избрано и най-красивото момиче – Царица Августиада. Входът за конкурса е безплатен. По време на изложението посетителите ще могат да гласуват за своя фаворит сред вината, а класираните на първите места изби ще получат знака на Августиада – реплика на римска монета. Като екстра всеки, който реши да се включи във винените дегустации ще може да разгледа и уинкалните експозиции на Регионалния исторически музей в Стара Загора.

Ако искате да се запознаете с вината на южната ни съседка Гърция можете да се включите във майсторски клас, който ще се проведе от 15.30 на 14-ти октомври. Цената на билета за него е 30 лева, но пропускът трябва да бъде закупен до 10-ти октомври. Участието в Гала вечер Августиада  в Държавна опера Стара Загора струва 60 лева. Тя ще се състои на 14-ти октомври от 19.30 часа. За фестивала се включва и ВИП куверт, който включва пропуск за двата дни на изложението, участие в двата майсторски класа, присъствие на Гала вечерта, с право на влизане на първия ден един час преди официалното откриване.  Той струва 100 лева и трябва да се закупи също до 10-ти октомври.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.