fbpx
 

Започва първият фестивал на балканската музика и кухня в Орешак

За първи път между 3 и 5-ти септември в троянското село Орешак ще се проведе Фестивал на балканската музика и кухня. В близост до Националното изложение на художествените занаяти ще бъде построена сцена, на която ще пеят и свирят изпълнители от целия регион. Сред звездите потвърдили участие са сръбският певец Бобан Здравкович и Гъмзата.

По време на феста ще се проведе и конкурс за майстори на черпака на тема „Балканска кухня“. В него могат да участват както професионалисти, така и любители. Категориите са – балканско ястие и балканско мезе. Уменията на участниците в състезанието ще оценяват царят на японската кухня и съдия в Тв реалити формата „Мастер шеф България“ Петър Михалчев, ресторантьорът и участник в предаването Събин Ранков, представителя на Българската Асоциация на Професионалните готвачи Елена Малчева и един от най-младите шеф-готвачи у нас Йонко Дяков.

И трите дни програмата започва в 10 часа сутринта. На 3-ти септември в програмата на фестивала са включени арт работилница по керамика,рисуване и дърворезба, състезание по пейнтбол, шоу програма на кукери и танцови ансамбли, балет „Нова“ и надпревара по надяждане. Именно първата вечер след тържественото откриване ще пее и сръбската звезда Бобан Здравкович.
На 4-ти ще се проведе кулинарният конкурс. Предвидени са още турнир по табла, танцово училище, twerk шоу и изпълнения на различни оркестри. Вечерта завършва с Йордан Йончев- Гъмзата и бенда му GBS.

На 5-ти септември освен богата музикална програма ще можете да се насладите и на танца върху огъня на нестинари. Входът за трите дни на фестивала е свободен.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.