fbpx
 

Дават общо до 1,8 млн. евро на фирма като субсидия за чарътри

Общо от максимум 1,8 евро вместо досегашните 800 000 евро ще могат да се възползват чартиращите компании, които водят минимум 100 туриста на полет към България. Вече е одобрена третата фаза на помощта за подпомагане на туроператорите с по 35 евро на заета самолетна седалка за периода от 1 юни до 31 декември 2021 г. Европейската комисия вече е нотифицирана и се очаква да одобри държавната помощ, става ясно от съобщение на Министерство на туризма.

Bulgarian visas RussiaИзискванията към бенефициентите на помощта ще са идентични с тези във втората фаза на помощта, за която документи се приемат до 6 юни за извършени полети в периода от 01.01.2021 г. до 31.05.2021 г. Документите се подават електронен път чрез попълване на уеб базирано Заявление за кандидатстване и подаване на заявлението и придружаващите го документи чрез Системата за управление на националните инвестиции (СУНИ).

В третата фаза на помощта е разширен и кръга на допустимите кандидати, като е предвидена възможност да се предостави подпомагане и на микро- или малки предприятия, които към 31 декември 2019 г. вече са били в затруднено положение, при условие че те не са обект на процедура по колективна несъстоятелност съгласно националното право и не са получили помощ за оздравяване или помощ за преструктуриране.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.