fbpx
 

Отпуснаха държавна помощ на още 77 туристически агенции

Държавна помощ в общ размер на малко над 5,1 млн. лв. преведоха от Министерство на туризма към 77 туриситчески компании. Това е четвъртият транш от финансовата подкрепа с 4 на сто от оборота на фирмите без ДДС за 2019 г. Със средствата трябва да бъдат обезщетени  потребителите за неосъществени пътувания в периода 01.03 – 31.12.2020 г.

Най-малката сума от плащането, която ще бъде преведена, е в размер на 760 лева, а най-голямата достига  – 1,085 млн. лв., съобщиха от Министерство на туризма. До момента общо финансираните предприятия са 473, а предоставените им средства –  29 117 386, 72 лв.

Средствата се отпускат от държавния бюджет и са на обща стойност 51 млн. лв. Това е една от мерките, предприети от Министерството на туризма за подпомагане на сектора за преодоляване на последиците от COVID-19.

Списък с компаниите и сумите, които получават е публикуван на сайта на Министерство на туризма.

 

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.