fbpx
 

Децата пътуват безплатно с парен локомотив на 1 юни

Воаяж от Септември до Велинград през уикенда струва 23,50 лева.

На 1 юни малчуганите до 7-годишна възраст ще имат шанса да пътуват напълно безплатно с парен локомотив между гарите Септември и Велинград по повод Международния ден на детето. В края на седмицата по същата линия отново от БДЖ ще пуснат атракционна влакова композиция. Цената на билета в посока ще е 23,50 лева. Децата до 7 години отново ще пътуват безплатно, но за запазване на място ще се плаща 50 стотинки и те могат да пътуват само с придружител, който естествено ще трябва да си купи редовен билет.

retro train Атракционният влак ще потегля от гара Септември в 09:15 ч. и ще пристига в гара Велинград в 12:02 ч. По време на пътуването композицията ще има две спирания в посока линград на гарите Варвара и Долене, където пътниците ще могат да се насладят и фотографират откриващите им се красиви гледки. Предстоят предвиден във Велинград е два часа.

  train

Теглената от парен локомотив композиция ще отпътува обратно от гара Велинград в 14:15 ч. и след кратък престой в гара Цепина, където се намира музеят на теснолинейката, ще пристига в гара Септември в 15:54 ч. Влакът ще пътува в състав от пет стандартни пътнически вагона и един вагон бистро.

 

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.