fbpx
 

Медик организира пътуване в Искърското дефиле с локомотива „Баба Меца“

Медикът Андрей Маринков и сдружение „Обединени Балкани“ организират патриотично пътуване с парния ретро локомотив „Баба Меца“ през Искърското дефиле. Всеки, който иска да се включи може да го направи напълно безплатно. Желаещите трябва да са на 7 август от 08:10 часа на Централна жп гара в София, а самият влак ще отпътува по маршрута си покрай любимите на места на патриарха на българската литература Иван Вазов из дефилето в 09:10 часа.

Пътуването, организирано от любимия лекар на община Своге, е под надслов „Не се гаси, туй що не гасне“. Влакът ще премине през гарите Курило, Реброво, Своге, Лакатник, Мездра. Гостите на това приключение ги очаква и богата фолклорна програма с участието на певчески и танцови състави от Дефилето и литературно-музикални програми на самодейни състави към читалищата „Народна култура 1954“ и „Искра 1928“, танцова школа Шопите, народните творци Филип Синапов и Мария Иванова. Артистите ще пресъздадат образите на героите от Дефилето – Иван Вазов, Дядо Йоцо и Баба Илийца. А на 8 август от 13 часа в село Лесковдол ще бъде открит и паметен исторически знак. Специални гости на събитието ще бъдат деца от Република Северна Македония.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.