fbpx
 

С парен локомотив до Трявна

Ако искате да си подарите пътуване във времето или с други думи кратък воаяж с парен влак, можете да го направите на 26 юни. Първата спирка за любителите на железнизците е Горна Оряховица, а парния локомотив ще заведе своите пътници до Трявна и Плачковци.

Цената на двупосочния билет е 36,50 лв. с включено запазено място в двете посоки. Децата до 7-годишна възраст пътуват безплатно, но без да ползват отделно седящо място. Като при закупуване на билетите е необходим документ, удостоверяващ тяхната възраст. БДЖ напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

Композицията, която ще бъде съставена от шест стандартни купейни вагона и един вагон-бистро, ще потегли от гара Горна Оряховица в 08:40 ч. След кратки престои в гарите Велико Търново, Дряново и Царева ливада, влакът ще пристигне в Трявна в 10:21 часа. Всички, които поискат ще могат да продължат и до гара Плачковци, за да разгледат наскоро реставрирания в района на гарата музеен експонат на парен локомотив и да се запознаят с интересни факти от историята на железопътния транспорт в България.

Теглената от парен локомотив композиция пристига на гара Плачковци в 10:36 ч. и потегля братно към Трявна в 12:20 ч. По този начин пътуващите ще имат достатъчно време да разгледат приветливия град в подножието на Балкана, както и забележителната построена в началото на миналия век църква в града „Св. Пророк Илия“. Влакът ще пристигне отново в гара Трявна в 12:30 ч., където ще престои до 14:49 ч. Така всички пътуващи с него ще могат спокойно да се насладят и на богатия на история възрожденски град Трявна. Парният локомотив ще превози композицията обратно до гара Горна Оряховица в 16:20 ч.

Билети могат да бъдат закупени онлайн на следния линк https://bileti.bdz.bg/ и от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната. Възстановяване на суми за неизползвани билети и анулиране на закупени билети за тези влакове няма да бъде възможно.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.