fbpx
 

Отвориха отново писта Стената на Витоша след 10 години

Писта „Стената“ на Витоша e отворена отново за любителите на зимните спортове, след като 10 години не работеше.  Условията, които предлага, са отлични и апелирам повече хора да я посетят. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която посети отворената отново писта. Тя подчерта, че именно снежните спортове подпомагат укрепването на здравето и могат да се практикуват безопасно, дори и в условията на разпространение на коронавируса.

Министърът посочи още, че планината е чудесен избор посещение и развлечение в свободното време, а близостта на Витоша до София улеснява достъпа както на столичани, така и на гостите на града. Призовавам повече хора да изберат мястото за разходка и спорт през почивните дни, защото това е едно от малкото сигурни за здравето места, допълни вицепремиерът.

Предстои ваканция за учениците и именно разходка в планина е прекрасна възможност за прекарване на свободното време, коментира Николова. Тя апелира към всички, които практикуват зимните спортове, да използват само обработените и маркирани трасета, за да не се стига до инциденти в планината.

В последните дни отчитаме сериозен интерес, заяви Емил Димитров, мениджър ски писти „Витоша ски“. Интересът бил толкова голям, че се налагало да се връщат хора, които не могат да ползват лифта.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.