fbpx
 

Състезания, работилници и концерти на Лятна случка – Карандила

Ако искате да се забавлявате, да слушате хубава музика и да научите нови неща не пропускайте фестивала Лятна случка – Карандила 2017. Той ще се проведе от 14-ти до 16-ти юли в местността Карандила край Сливен. Откриването на музикалната сцена е от 21 часа с концерт на Тъпани и гайди.  Вечерта ще продължи с изпълненията на група Месечинка от Унгария и Daa Seed от България.

На 15-ти музикалният празник отново започва в 21 часа с българите от The Sensimillianz. Следват концерти на Basska от Румъния, Baildsa от Гърция и Fanfarria Balkan Orchestra от Испания. В неделя е предвидено надсвирване. Добрата музика обаче е само една от причините да се включите в купона.

По време на фестивала можете да нучите тънкостите на скалното катерене на предвидената за целта стена, да се потопите в света на илюзиите и магиите, да опознаете възможностите на тялото си с  помощта на въздушна йога, да се освежите в чаеното типи или бара, да погледате документални филми и да присъстване на презентации на съвременни български автори.

Освен това можета да научите и малко повече как да живеете здравословно и природосъобразно в градски условия,  как да си направите вертикална градина за билки, да рисувате върху кратуна, да потанцувате и да се включите в различни състезания, надревари и уоркшопове.

Предвидена е и разнообразна програма за най-малките в детския кът. В 14 часа на 14-ти юли е предвидена работилница за плетене на лъжици и правене на 3D морски звезди. От 16.30 е стартът на мини цирков спектакъл, а от 18 часа има театрално куклено представление.

В събота още в 9 часа започват творческите работилници, последвани от куклен спектакъл, ателие по жонглиране, училище за изработване на глинени фигори, мини цирков спектакъл и отборни игри. В неделя от също има предвидени детски работилници, представления на кукления театър и ателие по жонглиране.  Билетите са на цени от 35 лева. Младежите до 16 години посещават фестивала безплатно, но задължително с придружител.

Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.