fbpx
 

Откриват летния сезон в Созопол

С концерти, част от франкофонски фестивал „Солей“ ще бъде открит туристическият сезон в Созопол през това лято. Официалният старт ще бъде даден на 3-ти юни в присъствието на ресорния министър Николина Ангелкова и дипломати от посолствата на Китай, Ливан, Белгия, Мароко, Белгия, Грузия и Румъния. Началото на концетите и тържествата е от 20.30 в амфитеатър „Аполония

Зрителите ще могат да проследят концерт с участието на Вера Шандел, Ангел Заберски, Емил Таслев, Стоян Янкулов и Камен Воденичаров. На 3-ти юни в Созопол ще бъдат открити и четири изложби. В Художествената галелия ще бъдат представени съвременни македонски творци и изложбата „Охридски филиграни“. В Центъра за изкуства, месни занаяти и традиции, град Созопол ще бъде открита изложбата „,България и Швейцария – заедно в историята“ и ще бъдат представени книги, посветени на двете държави с автор  проф.д-р Венелин Цачевски.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.