fbpx
 

„Слънчев бряг“ АД с близо 2 милиона лева приходи за 2021 г.

През първите 9 месеца на 2021 г. държавното дружество „Слънчев бряг“ АД отчита приходи в размер на 1,9 млн. лв. и значително повече разходи – 2,9 милиона лева. В харчовете на дружеството се включват разходите за поддръжка на инфраструктурата. Те са в размер общо на над 1,1 млн. лв., от които 892 000 лв. са за поддръжка, улици, алейно осветление, озеленяване и обезпаразитяване. Други 241 хиляди лева са били изхарчени за контрол на достъпа и видеонаблюдение. Сумите не включват разходи за амортизации.

sunny beach
От 1 юни 2021 г. в Слънчев бряг започнаха да действа контролен режим на достъп, който се обезпечаваше чрез мобилни патрули. Дейностите по обновяване на инфраструктурата през 2021 г. включваха частична подмяна на настилката на Централна алея, както и във вътрешността на комплекса, нови тротоари и подновяване на асфалтова настилка на улици. В това число и разширяването на улицата и изграждане на нов тротоар между хотел iHotel и хотел Platinum. Площта на комплекса, която се поддържа от „Слънчев бряг“ АД е над 644 000 кв. м.

sunny beachПрипомняме, че за миналата финансова година 2020 г. дружеството „Слънчев бряг“ АД
обяви счетоводна печалба в размер на 386 000 лв. 75% от общия размер на дивидента за 2020 г. е разпределен към мажоритарния собственик българската държава. Министерство на туризма е получило дивидент в размер на 144 774 лв.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.