fbpx
 

2 милиона лева инвестират в инфраструктура от държавното дружество „Слънчев бряг“ АД

От държавното дружество „Слънчев бряг“ АД инвестираха 2 милиона лева в инфраструктура, за да подготвят източната част на курорта, която управляват за предстоящия летен сезон. Реновирана е Централна алея чрез подмяна на настилка, реконструкция на зелените площи и ново осветление. Ремонтните дейности на алея „Кубан“ включват още извършени отводнявания, положена е локално попивна канализация, която да усвоява дъждовната вода, изградена е нова напоителна система, както и са положени нови комуникации,
необходими за прилежащите туристически обекти. След реновацията ще се обособи нов и модерен площад пред хотел „Кубан“, съобщиха от дружеството.

sunny beach

Дейностите, който се очакват да бъдат приключени до края на месец април 2024 г., включват още полагане на нови асфалтови настилки по улици във вътрешността на комплекса, озеленяване, подмяна на осветителни тела, както и обезпаразитяване. „Слънчев бряг“ АД стопанисва и управлява инфраструктурата в зона Изток в комплекса – алеи, улици, зелени площи, разположени на около 650 000 кв. м., собствена ВиК мрежа, както и в зона Запад около 55 000 кв. м земя, в това число оранжерия и складови помещения.

sunny beach

„Слънчев бряг“ АД не притежава туристически обекти – хотели, заведения и други и не извършва туроператорска дейност. От 2011 г. няма постъпления от инфраструктурни такси, а инвестициите в инфраструктурата са от приходи от собствена дейност.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.