fbpx
 

Сладката версия на вятърната мелница от Несебър е хит сред румънските туристи

Сладък десерт-сувенир, символ на Несебър, само от няколко дни е на пазара, а се превърна в хит за румънските туристи, посещаващи един от най-известните ни крайморски градове. Това обясни за travelbulgarianews.bg Желязко Атанасов от проекта за налагане на Черноморската кухня, който е сред инициаторите на идеята за всяка от черноморските ни туристически дестинации да бъде изработен подобен сладкиш с типични за региона продукти и със сувенирна форма, който да може да се купува от гостите като знаков продукт.
Идеята вече е факт за Несебър, благодарение на инициативата на местен сладкарски цех. Първоначално е започнало производство на диетичен сладолед, подходящ и за диабетици, във формата на вятърната мелница в Несебър, като вкусът е бил гарниран с парченца от типичното за региона сладко от зелени смокини. Туристите обаче не просто търсели да опитат модерен десерт с типични продукти и съвременен прочит, но и да си занесат у дома. Затова и след двумесечна работа с технолози бил изработен сладкиш във формата на най-известния символ на Несебър – мелницата, който сега се продава в сладоледения салон „Клио“, който се намира на гърба на Археологическия музей в Стария град.
Nessebar
Освен за гостите на Несебър в сладоледения салон са помислили и за техните домашни любимци, като вече предлагат сладолед за кучета, направен така, че да не застрашава здравето на вашия питомец.
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.