fbpx
 

Да плуваш под Северното сияние

Да плуваш във водите на ледено езеро, а над очите ти да се сменят причудливите ярки багри на Северното сияние. Звучи ви като нещо, което никога няма да се случи на вас? Всъщност мисията не само е възможно, но е и лесно достъпна, благодарение на директните чартърни полети за Нова година до дома на Дядо Коледа – Лапландия. Екскурзията е част от допълнителната програма към 6-дневната чартърна екскурзия на туроператора Планет Травел Център в Лапландия за Нова година от 28 декември до 2 януари.

И ако вече си представяте как замръзвате от студ, ще ви споделим, че всъщност плуването е абсолютно безопасно и топло. Навличате висококачествени непромокаеми спасителни костюми, които покриват цялото тяло и запазват Вас и Вашите дрехи напълно сухи. Тези специални костюми не позволяват да усетите студ дори при температура на водата около 0 градуса. Има обаче изискване за минимална височина на плуващия – от 120 см.

В програмата на Планет Травел Център е включена в цената екскурзия в селцето на Дядо Коледа и Санта Парк”. Децата могат да изпратят директно на добрия старец писмо с желанията си за празника, както и да се запознаят с него и да го уверят лично, че са слушали през цялата изминала година. По време на трипа героично ще прекосите Северния Полярен Кръг и ще получите сертификат за доказателство. Освен това ще посетите топлата пещера на приказните елфи. В нея „магическо влакче“ ще ви понесе през четирите годишни времена, в подземни работилници и училище за елфи, което очаква нови ученици, от където всички „випускници“ ще получат почетното звание „Елф – истински помощник на Дядо Коледа и веднага ще могат да пристъпят към приготвянето на подаръци.

Сред възможностите за допълнителни екскурзии са посещение на еленска ферма на Полярния кръг, като ще имат шанса да се возите на шейна, теглена от елени. Можете да посетите и арктическия зоопарк Рануа, който е най-северният зоопарк в света. В него ще видите северните животни и птици в естествената им среда.

Можете да си подарите и визита във ферма за кучета, разходка в дивата лапландска гора с кучешки впряг, да посетите семейна работилница за сувенири от еленски рога, да се повозите на круиз с ледоразбивач в съседна Швеция и да потърсите Северното сияние.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.