fbpx
 

Снимайте река Дунав и спечелете награда

До 15-ти юни продължава конкурсът, организиран от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, в който се търсят най- красивите гледки по поречието на река Дунав. Големината на фотографиите трябва да е между 2 и 6 мегабайта, а снимките да са направени през последната година и половина. За участниците са предвидени много поощрителни награди, а класираните на челните 3 места ще получат и по-големи подаръци. Какви точно обаче засега от ведомството отказват да разкрият.

Избраните от вас за участие снимки можете да изпращате на fotodanube@mrrb.government.com . Задължително е да посочите името и адреса на автора на снимката, телефон за връзка, възраст, както и да опишете мястото, на което е направена фотографията. Част от снимките ще бъдат показани и на специализирана изложба на „Моста на влюбените“ в София. Тя ще се състои през октомври в рамките на Седмия годишен форум на Дунавската стратегия, която ще се проведе в столицата заедно със среща на министрите на туризма.

Освен това снимките ще бъдат показани и на специална изложба в Русе, която ще бъде открита от министъра на регионалното разватие и благоустройството Николай Нанков. Целта на конкурса е да намери най-красивите кътчета по река Дунав, заснети в българския участък по протежение на 370-те километра между Връв и Айдемир и да ги покаже на широката публика.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.