fbpx
 

Дегустирайте вино в Пловдив

За поредна година в Пловдив ще се проведе фестивалът „Дефиле на младото вино“. Както винаги къщите на Стария град ще се напълнят с производители и хора, които искат да опитат тазгодишната реколта от качествени български вина. Програмата започва още днес с песни за вино, които всеки ще може да изпее на караоке парти в Бар Айвън. Входът е свободен, а най-добрите ще получат талони за дегустация на вино.

Срещу билет от 7 лева можете да дегустирате вина от сорта Рубин на 21-ви във вино бар „Винокултура“. По пътя на виното ще ви води Борис Добрев, а участието е с предварително записване. В сряда, 22-ри ноември от 18 часа в културен музей „Тракарт“ можете да видите филма „Виното на Сабазий – Загрей“, който разказва за древен тракийски ритуал, свързан с гроздовата напитка.  На 23-ти от 18 часа на Римския стадион можете да видите танцовия спектакъл „Немезида“, а входът за него е свободен.

Официалното откриване на фестивала „Дефиле на младото вино“ е от 14 часа на 24-ти ноември. То ще бъде предхождано от Дионисиево шествие, което ще започне от Общината от 13 часа, а в него ще участва ансанбъл „Тракия“.  В петък започват и дегустациите в Стария град. Началото им е от 14 часа, а вино можете да опитвате до 19 часа. На 25-ти и 26-ти дегустациите ще се провеждат от 11 до 19 часа.

В събота от 13 часа можете да научите и тайните на направата на перфектното барбекю от шеф Калинин. Демонстрацията на бавно готвени опушени меса ще е в галерия „Енчо Пиронков“, а входът е свободен. От 15 часа можете да чуете стиховете на Ангелина Талева в Културен център „Бялата къща“.

В събота ще бъдат наградени и най-добрите млади вина на специална церемония в ресторант „Щастливци под тепето“.  Гала вечерята започва в 21 часа, а кувертът струва 48 лева. В неделя, 26-ти ноември можете да видите последния модел специални хладилни системи за вино от 12 часа в Балабановата къща. От 14 часа във фондация „Стойна Кръстанова“ можете да разгледате скулптури, посветени на виното.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.