fbpx
 

Опитайте отбрани вина от цял свят на Discover.Vino в София

След тригодишно прекъсване любителите на виното могат отново да открият нови вкусове или да пробват различни реколти на световни водещи производители по време на изложението Discover.Vino. Събитието ще се състои на 13 и 14 май в зала 3 на НДК.  Discover.Vino ще предложи околосветско винено пътешествие с възможност за дегустации на над 600 вина от 5 континента – от всички ценови категории, всички типове и стилове. Представят се както вина от легендарни зони и знакови производители, така и продукти на по-малко познати и много интересни винарски региони.

По време на изложението ще можете да опитате над 70 вина от слънчевия американски щанд Калифорния на специалния щанд на Discover.Vino 2023. На бара с натурални вина Wild Yeast Clubнаред с чуждите ще може да пробвате от така модерните напоследък български натурални вина. Предвидени са и програма от майсторски класове за напредналите любители и професионалисти, водени от представители на винарски изби в знакови райони – Шабли, Шампан, Барбареско.

По време на изложението ви очаква огромно разнообразие на вина от Италия и Франция – двете страни, които са най-силно представените на Discover.Vino, богата палитра от пенливи вина от Шампан до Просеко, нови вълнуващи вина от Иберийския полуостров, специфични качествени вина от съседите ни Турция и Гърция.

На изложението-дегустация може да бъдат опитвани без ограничения нови брандове и реколти вина, има възможност за общуване и пряк контакт с гостите от чужбина – представители на многобройните изби участници, както и с вносителите. Discover.Vino 2023 е мястото, където любознателни ценители и любители на виното могат, чрез дегустации и разговори, да надградят и задълбочат знанията си за световното вино, докато му се наслаждават в компанията на съмишленици. Както повелява традицията, ще има и подходяща вкусна храна, както и гурме зона с подбрани деликатеси и специални продукти.

Билети можете да намерите тук .

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.