fbpx
 

10 000 на протест срещу данъчна наредба

Да се отмени изцяло данъчната наредба Н-18 за връзването на касовите апарати и софтуера за управление с НАП, да се намали ДДС за храните на 5 на сто, да не се запечатват заведенията при малки разлики между касовите наличности и отчетените пари. Това са част от исканията на бизнеса, които събраха близо 10 000 човека на жълтите павета в София.

Протестът в центъра на столицата ще продължи до 17 часа днес, но ще се повтаря, докато се изпълнят исканията ни, настояват от бизнеса.

Според тях вчерашната споразумение за отлагане на влизането в сила на наредбата Н-18 не е достатъчно и документът, който предвижда цялата бизнес информация на компаниите да е достъпна за НАП по всяко време, включително и за лични данни и търговска тайна, трябва да бъде отменена.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.