fbpx

Българските курорти готови да посрещат туристи!

Реалната ситуация по българските курорти

Уважаеми колеги и клиенти,

Във връзка с огромното количество валежи, паднали в районите на Варна и Добрич на 19 юни 2014 година, бихме искали да ви информираме за реалната ситуация в курортите на България. Обстановката в курортите Албена, Златни пясъци, Ривиера, Слънчев ден и във всички курорти на юг от Обзор е спокойна и стабилна. Курортите функционират нормално и посрещат, и са готови да посрещат качествено своите туристи.

За съжаление информацията, която се появява в част от чуждестранните медии е крайно необективна. Частични проблеми, вследствие на падналите валежи има в три курорта на северното Черноморие.

1. В курорт РУСАЛКА са се наводнили 6 стаи и не функционира водоснабдяването. В момента се работи активно по възстановяването на всички повреди и в най-близко време стаите ще бъдат оправени, а водоснабдяването възстановено.

2. В курорта АЛБЕНА е наводнена зоната от 6 хотела (в южната част на курорта) — БОРЯНА, НОНА, ЕЛИЦА, МУРА, СЛАВУНА, ГЕРГАНА. Хотел ГЕРГАНА, който е разпложен в непосредствена близост до реката и резерват Балтата е пострадал най-много. В момента той е затворен и не приема туристи. Туристите от хотела са настанени в други хотели, предимно категория 4*, на първа линия. Особена благодарност заслужават професионалната, самоотвержена и адекватна реакция на управата на Албена, както и на местната власт, които в най-кратки срокове и с максимално адекватна организация и дисциплина изселиха туристите, намиращи се в района на хотела.

Към днешна дата всички споменати по-горе хотели, освен Гергана функционират в обичаен режим – извършена е хигиенизация на общите части и помещения, има нормално водоснабдяване с топла и студена вода, ток, работят ресторантите, баровете и всички басейни.

3. В курорт Кранево след преливането на местната река, също така бяха наводнени няколко почивни бази, хотели и частни домове. В селото се работи активно по отстраняването на всички щети, нанесени от водната стихия.

Фирма КИТТ би искала да увери всички свои настоящи и бъдещи клиенти, че във всички пострадали курорти се работи активно по ликвидирането на последствията от проливните дъждове.

Синоптичната прогноза за лятото е повече от благоприятна – в момента няма валежи, средната температура на въздуха е +25 градуса, а на водата +20 градуса по Целзий.

България, като всяко лято, очаква своите туристи!

Добре дошли на българските курорти!

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.