fbpx

Антична крепост „Цари мали град“

Антична крепост „Цари мали град“ отвори врати на 20 юли

На 20 юли 2013 година  отвори врати един от най-атрактивните археологически комплекси  в България. Античната крепост „Цари мали град“ се намира на хълма Св. Спас, до с. Белчин, Самоковско.

Комплексът представлява реставрирана крепост от IV-V в. и църква от ХVII в. В триетажен музея са представени различни експонати, свидетелство за присъствието в местността на траки, готи, римляни и християни.

Към него е оформен парк и сцена за различни арт-представления, както и атрактивен въжен град. До крепостта се стига по релсов път от подножието на хълма.

Името на Цари мали град идва от Царевец, тъй като археологическият обект не му отстъпва нито по големина, нито по атрактивност.

Почивка в България и културно наследство – заповядайте!

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.