fbpx

Античната вила Армира си върна блясъка

Античната вила Армира си върна блясъка

В събота, 18 януари, с възстановка на римски ритуали, се откри реставрираната вила „Армира“. На събитието бяха поканени специалисти от туристическия бранш, туроператори, журналисти и местната управа. Целта бе да бъде представена и рекламирана една напълно обновена туристическа атракция в района на Ивайловград.

Официално за посетители вилата ще бъде отворена на 14 февруари. След реставрационните работи в своя пълен блясък вече могат да се видят колонадата около вътрешния басейн, няколко мраморни фигури, оригиналната мозайка с портрета на един от собствениците на вилата, както и на неговите деца. Посетителите ще преминават през оригиналните входове на 4 от помещенията. Възстановено е и подовото отопление. Подовите мозайки са със стъклено покритие, което дава възможност на туристите да се насладят на уникалните орнаменти и красиви изображения.

Възстановена е и античанта градина в задната част на вилата. В нея е изграден и „театрон“, където ще могат да се поставят различни възстановки и атракции.

С всичко това вилата се превръща в един от уникалните паметници на древната култура на България.

Избери почивка в България!

Сподели статията
Автор

piggyschwainhen@gmail.com

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.