fbpx
 

Пуснаха билетите за опера в Белоградчик

Вече са пуснати в продажба билетите за фестивала „Опера на върховете“, който ще се проведе в Белоградчик и пещерата Магурата през юли и август. Билетите се продават на касата на Софийската опера и балет, в информационния туристически център в Белоградчик и в Мол- Видин. Цената на оперните билети варира между 30 и 80 лева, а входът за представлението в пещера Магурата струва 80 лева, в които влиза и винена дегустации.

 

Всички оперни представления започват в 20 часа. Фестивалът ще бъде открит с операта „Набуко“ от Джузепе Верди на 21-ви юли. Предвидено е и второ представление на 27-ми юли. „Лакме“ на Лео Делиб ще бъде представена пред магическите Белоградчишки скали на 22-ри и 30-ти юли. Операта „Тоска“ на Джакомо Пучини ще има едно единствено представление на 23-ти юли.

Само веднъж зрителите ще имат шанса да видят през тази година на фестивала и оперите „Пепеляшка“ на Джоакино Росини на 28-ми юли и „Мадам Бютерфлай“ на Джакомо Пучини на 29-ти юли. Балетните представления също ще започват в 20 часа. „ Зорба Гъркът“ по музика на Микис Теодоракис е с две представляния – на 3-ти и 6-ти август. На 4-ти зрителите могат да се насладят на балета „Кармен –рапсодия в синьо“, а на 5-ти на „Дон Кихот“.

Магическият спектакъл „Вагнер Магура – богове, великани, джуджета, валкюри“ ще бъде представен седем пъти. Началният час на пещерната фестивална импресия в три части е от 11 часа. Датите, на които можете да й се насладите са 21,22,23, 27,28,29 и 30-ти юли в пещера Магурата, известна с праисторическите си рисунки.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.