fbpx

Тракийско злато от България. Легендите оживяват.

Тракийско злато от България. Легендите оживяват.

Това е заглавието на уникалната изложба, която ще бъде представена в Москва. Изложбата е под егидата на Министерствата на културата на Руската федерация и България. и ще бъде разположена в Държавния исторически музей на „Червения площад“ и се открива на 30 септември 2013 г. в 17.00 часа.

В експозицията за първи път са включени толкова богата колекция от уникални находки: археологически паметници от VІІІ в. пр.Хр. до ІІІ в пр. Хр., погребения на висши тракийски аристократи и най-големите златни съкровища, открити на територията на нашата страна: Рогозенското, Панагюрското, Боровското, Летницкото и много други.

България за първи път представя извън пределите на страната такава богата колекция от съкровища, в която са включени над 317 експоната, съставляващи колекциите на 7 музея, от които и на 2 частни.

На откриването на изложбата ще присъстват министърът на културата на РФ – Владимир Мединский, министърът на културата на РБ – Петър Стоянович, както и българския посланик Бойко Коцев, руски и български историци.

Настаняване в хотели културно наследство в България

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.