fbpx
 

Пускат билети за ретро пътуване с Баба Меца

Ако искате да се насладите на ретро пътуване с парния локомотив Баба Меца, можете да си купите билети за воаяжа днес, 14 май, след 14 часа на гишетата във всички гари в страната. Курсът от София до Банкя и обратно ще се осъществи на 19 май. Тръгването е предвидено за 9 часа от Централна гара в столицата, а по обратния маршрут локомотивът ще потегли в 14:30 часа.

Цената на пътуването в двете посоки, със запазено място, ще струва 17 лева и 50 стотинки на човек. Децата на възраст до 7 години ще се возят безплатно, но без собствено място. За да се сдобиете с безплатен билет за тях при закупуването ще трябва да предоставите акт за раждане на детето или копие от него. Малчуганите на възраст до 10 години задължително ще пътуват с придружител.

Парният локомотив, известен като Баба Меца е произведен в Полша и е сред най-мощните у нас. Прякора си носи заради малката скорост, която развива, но и заради голямата си подемна сила. На локомотива като огняр е работил поетът Никола Вапцаров. Баба Меца е в експлоатация вече над половин век.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.