fbpx
 

Разгледайте гробницата на Тутанкамон в Бургас

Ако искате да се разходите из гробницата на Тутанкамон и да видите как реално е изглеждал последният дом на момчето-фараон, можете да направите в Бургас. Повече от 100 експоната от злато и скъпоценни камъни пресъздават с абсолютна точност погребалната камара, от която е поел към звездите управителят на Древен Египет, по начина, по който е я видял и откривателят на съкровището Хауърд Картър.

Tutankhamun Burgas

Изложбата можете да видите в Държавната опера-Бургас. Представените експонати са прецизни копия на автентичните находки, които са изработени с разрешението и по поръчка на Министерство на културата на Египет. Изложбата е обиколила десетки страни в света, но за първи път гостува у нас.

Tutankhamun Burgas

Билети за да я разгледате можете да си купите в операта на крайморския град. Цената на редовния пропуск е 16 лева. За хора с увреждания и пенсионери билетът е с отстъпка и струва 10 лева. Децата до 7 години могат да видат златните съкровища безплатно, но задължително трябва да са придружени от възрастен.

Tutankhamun Burgas
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.