fbpx
 

Факелно ски шествие на 3 март на писта „Ком“

Факелно ски шествие под надслов „Да запалим огъня на родолюбието“ организира община Берковица на Националния празник 3 март. Началният час на събитието е 18:30 часа,а тръгването е час по рано от града към ски пистата „Ком“ в Берковския Балкан. Сборният пункт е паркинга на стадион „Мрамор“. Придвижването на гражданите ще се осъществява с личен превоз, а факлите са осигурени от общината, съобщават отрганизаторите.

Първото факелно шествие на ски писта „Ком“ е организирано през 2000 година от инициативен комитет от граждани, ски учители и Туристическо дружество – Берковица. През 2019 година голяма част от хората, които са се спуснали, са били облечени в народни носии и са развявали българското знаме.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.