fbpx
 

Туроператори чакат процедурата за помощ с 15 на сто от оборота

Туроператори са притеснени, че все още няма яснота кога ще стартира следващата фаза на помощта към компаниите, които през последната година почти нямат работа. Министерство на туризма обеща на бизнеса, че съвсем скоро ще стартира нова процедура, при която на компаниите ще бъдат отпуснати 15 на сто от оборота за 2019 г., но тези средства ще могат да се ползват целево единствено за разплащане с клиенти, партньори и доставчици.

travel tourismДо момента туроператори и турагенти получиха финансова подкрепа по две процедури, при които парите можеха да се използват не само за разплащане, но и за икономическо заздравяване на компаниите и покриване на разходи. От Обединение Бъдеще за туризма се обръщат към депутати и кабинета в оставка с искане обещаната схема да стартира. И посочват, че туроператорската дейност е сред най-пострадалите от кризата, а вече изтичат сроковете, след които фирмите трябва да се издължат на своите клиенти за провалените поради COVID-19 ваканции.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.