fbpx
 

Туроператорите връщат пари за провалени ваканции до 30 ноември

Правителството удължи срока, в който туроператорите трябва да се разплатят със своите клиенти за провалените пътувания през 2020 г. заради коронавируса. Фирмите ще трябва да се разплатят с потребителите, които са отказали ваучери до 30 ноември. Причината е, че много компании не успяха да го направят в приетият преди това законов срок от една година, който изтече през лятото.

tour
„По този начин ще се определи крайната дата, до която клиентите ще си получат дължимите суми за неосъществени пътувания поради пандемията, която представлява непредвидено и непредотвратимо
извънредно събитие, възникнало след сключване на договорите между туроператорите и клиентите, предизвикващо невъзможност туроператорът да изпълни задълженията си по договорите за туристически пакети“, е записано в решението на Министерски съвет.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.