fbpx
 

Пускат ваксинирани туристи и преболедували без тест, останалите и с антигенен

От 1 май ще има и нови правила за влизане в страната, които ще са валидни както за български, така и за чужди граждани. Приемат се предварително изискванията, които се очаква да одобри ЕС до месец, обясни здравният министър Костадин Ангелов. Предвидени са няколко варианта за преминаване на границите – валиден сертификат за ваксинация, който ще се издава 14 дни след втората игла, отрицателен PCR или антигенен тест, като на сайта на здравното министерство ще бъде публикуван списък на признатите антигенни тестове, както и доказателство за изкаран COVID-19 през последните 6 месеца. Последното ще се удостоверява не чрез бележка от лекар или болнично заведение, а с предоставен стар положителен PCR или антигенен тест, обясни Ангелов.

Bulgarian visas RussiaОрганизираните туристически пътувания поне до края на април ще останат забранени, като се очаква и тези дейности да бъдат разрешени през май, допълни министърът.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.