fbpx
 

Приходите от туризъм в света намаляват поне с 30 на сто

Поне с 30 на сто ще намалеят приходите от туризъм в света заради коронавирус пандемията, прогнозира Световната организация по туризъм към ООН. Между 300 и 450 милиарда долара по-малко ще реализира секторът в глобален мащаб, като приходите ще са около 70 на сто от тези през 2019 г., прогнозират от организацията. Предвид пазарните тенденции само през тази година ще бъде заличен ръстът на индустрията от 2013 година насам, твърдят експертите.

tourism Bulgaria

От организацията припомнят, че международните пътувания са намалели едва с 4 на сто по време на световната икономическа криза през 2009 г., а предходния коронавирус -убиец SARS нанесе поражения от едва 0,4% на сектора. И въпреки, че от организацията се притесняват да правят по-точни прогнози, те са категорични, че милиони ще останат без работа в туристическия сектор.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.